Ett besök till Stockholm

Just nu sitter jag hemma hos barnens farmor i Skarpnäck, igår fyllde Sonia 20 år. Vi åt middag här vid sex, sen hade hon en fest hemma hos sej. Men det blev lite knaz med allt, massa bråk och jobbigheter. Men annars hade vi det roligt. Idag har allt vart rätt segt, är hur trött som helst då vi gick och la oss ganska sent. Kommer lägga upp bilder från min Stockholms resa när jag kommit hem. Men jag har inte tagit så mycket kort.... Kan inte fatta att det snart är julafton det går så himla fort. Det ska bli så kul att få se barnen öppna sina julklappar, få se hur spända och uppspelta dom kommer att vara. 

3:e Advent

Idag när vi vaknade hade Ellen jätte mycket astma så vi gick inte till kyrkan. Men det gjorde inte så mycket för pappa var ändå inte i kyrkan idag fö han hade typ ingen röst. Idag var jag helt trött när jag vaknade, det spelar inge roll hur mycket jag sover jag är ändå trött. Vid fyra eller nått gick vi och åt middag hos mor och far.


 Kevin vill vara fin på middagen






 Ellen är redo att gå



                                    
                                                                  Lite pusskalas innan vi går


 Sen åt vi en riktigt god middag


 3:e advent och 3:e ljuset är tänt




Efter middagen gick jag, mamma och pappa till ica fjällbacken. Vi handlade lite smått och gott. Påväg hem från affären gick vi förbi mormors lägenhet och såg henne stå i köket. Och eftersom att hennes fönster är så långt ner klättrade jag upp på cykelstället och knackade på fönsterrutan. Men hennes syn är så dålig så hon såg inte mej fast mitt ansikte stack upp i hennes köksfönster. Och hon hör inte heller så bra så hon uppfattade ljudet av min knackning men kopllade inte att det var nån som knackade på hennes fönster. Men jag tror hon kände som att nån iaktog henne för hon tog ner persienerna. Men mamma skulle ringa henne och säga att det var vi och att vibara  ville bara vinka till henne.

Lucia

Idag vaknade jag vid 7/8 tiden av att Ellen hostade och grät, så då gick jag och tog upp henne. Hon hade väldigt mycket astma och så var hon varm. Så jag gav henne hennes två astma medeciner, hostmedecinen och alvedon. Sen sov vi vidare ett tag till. 



                              
Ellen gör sej iording för att gå till ria                                            Kevin är redo att gå


Typ vid 11 nånting gick vi till ria där handlade jag t.ex den här hyllan

 
Den passar bra med den andra bänken som vi har i vårt storrum så jag är nöjd jag betalde bara 100kr för den.




Efter ria gick vi hem till mamma och pappa, där åt vi middag. Vi åt en jätte god skinkstek med nå potatisgrejs det är svårt att förklara vad det var. Det ser ut som ships fast dom är mjuka, och så rödvinsås till det. Lite senare på eftermiddagen hade vi lucia fika



Det var mysigt vi åt lussebullar och drack bergakungensglögg


Sen vid åtta satte vi oss och kollade på lite tv, jag önskar jag kunde säga att vi kollade på faddergalan men ev viss person skulle promt kolla på vad är det nu det heter?? Massa gamlinag sjunger i fula kläder och så är det en jury och så blir två klar hm slager... ja iaf slager nånting. Så jag missade faddergalan för att se på massa gubbar i guldjackor. Jaja vad gör man inte för sin pappa??

Det var en väldigt mysig och trevlig lucia på alla sätt

En middag för att fira mammas examen

Idag när jag vaknade låg jag i min säng och det det lugnt med Kevin och Ellen. Vi låg ett bra tag och bara pratade, skattade och tog det hel lugnt.

 Mina små e nyvakna och trötta

 Även en väldigt trött mamma



Idag skulle dom haft lucia på dagis men barnen missade det tyvär för dom är sjuka =(
Så vi har bara det lugnt, men lite senare träffade jag mina systrar så var vi och handlade på ica på söder. Åh gud så dyrt det var där, har aldrig vart på ett dyrare ställe. Men vi handlade iaf allt som vi behövde till mammas middag. Vid sex kom dom på middag, David hade lagat maten. Han hade gjort ugali med spenatstuvning, nån kålrätt och en köttblandning. Det var värkligen hur gott som helst. Han är duktig han på att laga mat.

 En bild från den trevliga middagen


Lite efter middagen blev det skumpa (inte riktig) med kladdkaka och lite annat gott

 Låtssas skumpa fö

 Inget är roligare än att busa med morfar


Det var en väldigt lyckad middag och vi hade hur trevligt som helst =D

Kevins otursdag

Idag skulle vi iväg på julfest på öppnaförskolan, det skulle nog vart trevligt. Men min lilla otursfågel Kevin sprang till mej när han skulle klä på sej och snubblade på mattan och slog i bordet och sen ner på golvet. Lilla killen fick ett jack under ögonbrynet som inte ville sluta blöda =(
Så vi fick gå till Carema så dom kunde kolla jacket, men dom ville inte sy för dom sa att det skulle vara så otrevlig upplevelse för Kevin. Så istället tejpade dom ihop det, men det funkade halv bra tror jag. För när vi kom hem så började blöda ur tejpen och senare började det lossna och han ska ha det i fem dagar =S Så vi får se hur det går, kanske får gåtillbaka med han imorgon.

   
Lillkillen innan vi gick till hälsocentralen det var värre än det ser ut!


Lite senare gick jag på stan med syrrorna, haha dom har ställt ut brandsläckare vid julbocken. Så hilma roligt, när nån tänder på bocken ska dom kunna släcka ner den snabt.

                                       
                             Jag och Natiis                                                                       Jag och Alex


På stan handlade jag en julklapp till Kevin som jag tror att han kommer gilla. Nämligen denna:



Det är en nalle som har mediaspelare i sej. Där man kan spela spel, ha sin musik se på film =D Helt roligt


Sen gick vi hem till pappa och åt lite mat

                              





Idag blev min kära mor klar med jornalistlinjen, så nu är hon en äkta jornalist. Det du!! Mor du är så duktig och en av mina största idoler! Varje dag kämpar jag för att bli lite mer lik dej




RSS 2.0